Behandelingen

Natuurlijk is elke patiënt anders. Ook jij bent uniek! Daarom neem ik graag ruim de tijd om te luisteren naar jouw specifieke behoeften. En vervolgens een behandeling op maat van je lichaam en tempo uit te stippelen.

Je kunt bij me terecht voor de volgende behandelingen:

Bekkenbodemre-educatie

Bekkenbodemre-educatie

Misschien heb je het gevoel dat je bekkenbodemspieren moeilijk aanspreekbaar zijn. Of voelen ze zich net de hele tijd verantwoordelijk voor het ondersteunen van je organen en/of het sluiten van het systeem. Dat kan leiden tot vervelende problemen zoals ongewenst urineverlies, een verzakking van je blaas, baarmoeder of darmen, pijn of seksuele problemen. Na een uitgebreid introductiegesprek, waarbij we je klachten nauwkeurig in kaart brengen en je verwachtingen overlopen, gaan we van start met een behandeling waarbij je de spieren van je bekkenbodem leert kennen en verkennen.

Bij het moeizaam verlopen van een vaginaal onderzoek of bij pijngevoel tijdens het vrijen ligt de nadruk tijdens de behandeling op het leren ruimte geven van je bekkenbodem.

Relaxatie

Relaxatie

Overmatige stress, hyperventilatie, slaapproblemen, fysieke klachten zonder een duidelijk aanwijsbare reden … Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe je lichaam in opstand komt wanneer je fysiek en mentaal moeilijk of niet meer tot rust komt. Een niet te negeren uitnodiging van je lichaam om op zoek te gaan naar rust en verlichting. Elke relaxatiebehandeling start met een verkennend gesprek. We gaan vooral na welke problemen je eventueel ervaart en wat ik voor je kan betekenen. Zo tasten we langzaam af wat spanning voor jou betekent en hoe je ermee omgaat. Tijdens een relaxatiebehandeling help ik je zowel te ontspannen tijdens de sessie zelf, maar leer ik je ook technieken aan die je nadien zelf kunt toepassen om tot rust te komen en overeind te blijven in de soms overweldigende drukte van alledag.

Prenatale begeleiding

Prenataal

Tijdens vier sessies bereid ik je in alle rust voor op je bevalling. Door bewust te leren omgaan met pijnprikkels, kun je tijdens de bevalling heel wat stress vermijden, bij jezelf én bij je baby. Je ontdekt hoe je kunt ademhalen om meer te ontspannen en welke andere technieken je daarbij kunnen helpen.

Je krijgt ook uitgebreid uitleg over de bevalling zelf, en je leert hoe jouw bekkenbodem ruimte geeft bij het persen. Als je bepaalde problemen ondervindt tijdens je zwangerschap, zoals bekkenpijn of lage rugpijn, worden die op een efficiënte manier aangepakt. Je partner kan vrijblijvend de sessies bijwonen en alvast proeven van zijn toekomstige rol als jouw (mentale) coach. Tijdens de laatste behandeling gaan we dieper in op hoe hij/zij je kan steunen. En, niet onbelangrijk, we kijken ook al een stukje verder, met veel aandacht voor de recuperatie van je bekkenbodem.