Patiëntenervaringen


Enkele ervaringen van patiënten:

“Mijn gynaecologe verwees me door naar Kathleen nadat bleek dat ik kampte met extreme stress, angstaanvallen en hyperventilatie. De nood was op dat moment erg hoog. Kathleen hielp me niet alleen door die eerste acute fase, waarin ze me praktische tips aanleerde om de aandacht terug te kunnen focussen op mijn lichaam, later gingen we nog een stap verder en nam ze meer een coachende rol op. Kathleen gaf me een dieper inzicht in mezelf: Wat voel ik? Hoe denk ik? Wie ben ik? Waarom reageer ik zo op die of die situatie? Ik leerde de signalen van mijn lichaam terug te herkennen én (in een verder stadium) ook opnieuw te waarderen en te respecteren. Door op een authentieke manier te handelen, vanuit mijn buikgevoel en aansluitend bij mijn waarden en normen. Ik leerde opnieuw veerkrachtig te zijn en los te laten … Ook vandaag nog ga ik regelmatig (en heel graag) ‘bijtanken’ bij Kathleen: ideaal om vervolgens weer vol vertrouwen de hectiek van iedere dag te trotseren.” (Sonia)

Visie

“Ik heb de bekkenbodembehandelingen bij Kathleen ervaren als een ware opluchting. Zelf wist ik niet hoe ik mijn probleem moest aanpakken, dus je kunt je voorstellen hoe fijn het was toen bleek dat Kathleen me meteen begreep. Al heel snel wist ze hoe ik als patiënt in elkaar zit. Waarop ze haar uitleg en tempo afstemde op mij. Dat maakt Kathleens aanpak bijzonder. Vrienden en kennissen die op zoek zijn naar een kinesitherapeut verwijs ik dan ook maar al te graag naar haar door.” (Marjolein)

“Ik volgde prenatale kine bij Kathleen. Dankzij haar wist mijn echtgenoot perfect hoe hij mij tijdens de bevalling kon bijstaan. Haar mooie woorden en formuleringen vielen op dat moment helemaal op hun plaats, dat vond ik heel bijzonder. Je kunt Kathleen alles vragen, steeds neemt ze haar tijd om zorgvuldig te antwoorden. Twee zorgende handen én een luisterend oor. Dat is Kathleen ten voeten uit!” (Eline)

“Ik had al een poosje last van licht urineverlies bij inspanningen en niesbuien toen ik bij Kathleen aanklopte voor bekkenbodemre-educatie. De eerste sessie startte met een stukje theorie. Erg welkom, want bekkenbodemspieren zijn voor de meesten toch een abstract iets, niet? Kathleen legde zorgvuldig uit wat hun functie was, hoe je ze kunt voelen én hoe je ze bewuster kunt gebruiken. Die achtergrondinfo maakt de verdere behandeling ook meteen een pak concreter. In de latere sessies maakte ze ook gebruik van een bekkenbodemtrainer. Dat is een soort van sonde die je visuele feedback geeft over de correcte uitvoering van je oefeningen en je vorderingen ook meet. Dat vond ik een groot pluspunt.” (Sonia)

“Hoewel ze het altijd een beetje weglacht, wanneer ik het zeg, blijf ik erbij: Kathleen heeft gouden pollekes! Ik kom al een poos bij haar over de vloer en kijk nog iedere keer uit naar de volgende afspraak omdat ik weet dat ik weer boordevol energie bij haar zal vertrekken. Bovendien ben ik sinds ik relaxatie bij haar volg veel rustiger geworden. Ik zou Kathleens aanpak omschrijven als zacht, fijn én efficiënt. Zij voelt haar patiënten als geen ander aan.” (Kristina)

“Uiteraard moet je de nodige discipline aan de dag brengen om je oefeningen te doen, wil je resultaat boeken. Dat leek me aanvankelijk niet makkelijk; je bekkenbodem is zoiets abstracts. Gelukkig startte Kathleen de behandeling met de nodige illustraties om de oefeningen op die manier te kaderen. Dat werkte echt voor mij.” (An)